HORAS ANTES de Carlos Be publicado dentro del volumen MICROVEUS (II)

Alfredo Macías, de Huelva, és el guanyador del tercer Premi Nacional de Microrelats El Basar, organitzat per Montcada Comunicació, amb el patrocini de Lafarge Cementos. L’obra Soñando con Dante –la seleccionada del mes de gener–, que parla sobre el somni d’una dona mentre vetlla la seva filla morta en accident de trànsit, es va endur els 1.000 euros del primer premi. El veredicte es va fer públic el 14 d’abril en el decurs d’un sopar literari al restaurant Sant Lluc de Montcada, que va comptar amb la presència d’un centenar de persones, entre autors, representants d’entitats i autoritats municipals. El premi finalista, dotat amb 450 euros, va recaure en Ernesto Ortega, de Madrid, per l’obra Desintoxicación, la seleccionada del mes de març, que narra els avatars d’un addicte a la literatura.
Alfredo Macías, de 62 anys, es dedica ara que està jubilat a la seva passió: l’escriptura, que l’ha permès editar una desena de llibre. Macías considera que “el microrelat és el gènere del futur perquè, donada la seva brevetat, s’adapta a la realitat social actual, marcada per les presses”. Ernesto Ortega, publicista de 36 anys i escriptor per afició, va lloar la iniciativa de crear un concurs de microrelats per ràdio perquè “es tracta d’un gènere ideal per ser explicat a través de les ones”.
Més de 500 autors i un miler de microrelats d’arreu de l’Estat Espanyol i amb un 15% d’obres procedents d’Amèrica Llatina, han optat al Premi, que aquest any, en la seva difusió, ha comptat amb el suport del portal literari digital www.el-recreo.com. La quantitat d’obres rebudes i la dimensió internacional del certamen ha fet que, segons el director de Montcada Comunicació, Lluís Maldonado, “ens replantegem cap a on volem anar. L’objectiu és promoure la creació en català, però no podem tallar-nos les ales i obviar el ressò que està assolint el concurs”.
El jurat del certamen estava format per la periodista i escriptora Sònia Hernández, l’escriptor i crític literari Juan Antonio Masoliver Ródenas i el crític i professor de literatura Fernando Valls. Hernández i Masoliver, presents a l’acte, van destacar la qualitat dels relats i la importància que ha assolit el certamen a nivell mundial.
L’alcalde, César Arrizabalaga (PSC) va dir que la projecció exterior que té ara el Premi “és un perfecte aparador de la riquesa cultural montcadenca”.

[Carlos Be participa en la publicació amb el seu microrelat "Horas antes (de que Charles Perrault escribiera Le petit Chaperon Rouge)".]

¿Quieres compartirlo?

0 Comentarios