Sobre

La presentació d’ORIGAMI inaugura l’edició del Premi Born d’enguany....

L’obra guanyadora el 2006 ha estat traduïda i publicada en català i en gallecAhir fosquet, a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic, es va donar el “tret de sortida” a la XXXII edició del Premi Born de Teatre, que es clourà avui vespre, en la gala final, que tindrà lloc a partir de les 21 hores al Teatre Principal de Maó i durant la qual es donarà a conèixer el nom del guanyador d’enguany.

Mentrestant el protagonista de l’acte d’ahir va ser el vencedor de l’edició de 2006, Carlos Be i, d’una manera molt especial, la seva obra de ORIGAMI, -amb la qual va obtenir el premi-, que ha estat editada i publicada, també, en diferents revistes i traduïda al català i al gallec.

En l’acte de presentació, que va estar introduït per la secretària del premi, Laura Anglada, van intervenir, en concret, Pepe Henríquez, cap de redacció de la revista Primer Acto; Alfred Arola, d’Arola Editors, que va tenir cura de l’edició de l’obra en català; Antón Lamapereira, de la Revista Galega de Teatro i Afonso Becerra, traductor d’ORIGAMI al gallec.

Tots els oradors van coincidir en assenyalar la “sorpresa” que els havia representat la lectura d’ORIGAMI. la qual van definir com a peça “d’un teatre diferent” que, com va afirmar Arola, “no tracta tòpics; és com la vida mateixa: et fa crear tensions i expectatives”. Lamapereira va assegurar que el Premi Born “s’obrirà camí en els territoris de parla galaico-portuguesa”, com Galícia, Portugal i, fins i tot, Brasil i, tant ell com Becerra es van mostrar partidaris que, a banda del català, el castellà i el gallec, les obres guanyadores del Premi Born fossin traduïdes, també, en el futur, a l’euskera.“Un punt d’inflexió” en la tasca d’escriptor de Carlos Be


El guanyador del Premi Born 2006, Carlos Be, va agrair al jurat del guardó, al mateix Cercle Artístic i, també als editors i traductors d’ORIGAMI el fet que hagin “donat vida” a aquesta obra, “que no és més que un triangle de paper”. Be es va definir, a la Sala Jeroni Marquès, com un escriptor que “no es mou en cercles literaris” i que “treballa en la intimitat, en un ‘microcosmos’ en què es dedica a escriure”.

L’autor d’ORIGAMI va assegurar que aquesta -l’obra- és la qui l’ha menat de la mà i la que ha de tenir “tot el valor i el reconeixement”, i no la seva persona. Carlos Be va confessar que el Premi Born havia suposat “un punt d’inflexió” en la seva tasca com a escriptor i que, per a ell, ha estat “un plaer i un honor” que “algú hagi vist i hagi donat vida a aquest text”.

Gerard Quevedo (Ciutadella)
Es Diari. Diari de Menorca
Dissabte, 24 de novembre de 2007

¿Quieres compartirlo?

0 Comentarios